Imprimare

Comunicat de presa: Miscarea Solidaritatea Sanitara ia amploare: Sindicatul Solidaritatea Sanitara Tulcea se alatura celor care vor spitale ca afara

Înființarea Sindicatului „Solidaritatea Sanitară” Tulcea reflectă și ea adeziunea de care se bucură mișcarea Solidaritatea Sanitară în rândul salariaților, singura formă de acțiune comună capabilă să le împlineascăașteptările legitime. Astfel, salariații din Sănătate se alătură în număr tot mai mare noului sindicalism, bazat pe lucrul bine făcut și pe construcția pas cu pas a unui sistem sanitar capabil să respecte deopotrivă interesele pacienților și pe cele ale lucrătorilor.

 
Sindicatul Solidaritatea Sanitară Tulcea aderă la valorile Comunități Solidaritatea Sanitară, întărind capacitatea de acțiune la nivel național pentru o adevărată reformă a sistemului sanitar, bazată pe ideile și expertiza celor care cunosc atât defectele actualului sistem cât și modalitatea de eficientizare a acestuia.
 
Sătui de politicienii care au ocupat toate palierele decizionale, ineficiența lor viind vizibilă în actuala stare a sistemului, salariații din Sănătate care s-au alăturat mișcării înțeleg să acționeze pentru depolitizare spitalelor și instituirea performanței profesionale drept criteriul esențial de promovare a noilor manageri și a angajaților.
 
Principalele direcții de acțiune strategică ale Federației „Solidaritatea Sanitară”, capabile să aducă servicii medicale mai bune pentru cetățeni și salarii decente pentru angajați, sunt centrate deopotrivă pe cheltuirea eficientă a fondurilor publice și pe creșterea finanțării sistemului sanitar.
 
 
Membrii Comunității  înțeleg că a venit vremea schimbării, o schimbare ce se poate face doar prin noi înșine, primind în continuare cu brațele deschise pe toți cei care doresc această schimbare, atât salariați cât și organizații.
 
26.XI.2014                                                                                                                                                                        
                                                                                                      Biroul de presă

lauff lautf laurf