Imprimare

Comunicat de presa: Federatia „Solidaritatea Sanitara” este solidara cu greva din Administratie

Federația „Solidaritatea Sanitară” din România este solidară cu greva declanșată de Federația Națională a Sindicatelor din Administrație, considerând solicitările acesteia legitime și îndreptățite.

 

            Sprijinirea acțiunilor de protest este determinată atât de faptul că în Sănătate există o categorie de salariați aflați pe funcțiile comune cu angajații din Administrație, respectiv personalul nemedical (numit impropriu TESA), cât și de discriminările salariale care continuă să existe în sectorul sanitar. Susținerea revendicărilor FNSA este completată astfel de câteva solicitări specifice sistemului sanitar, centrate toate pe eliminarea discriminărilor salariale, după cum urmează:

 

-          Eliminarea discriminărilor  personalului nemedical (TESA) prin:

 

o   Acordarea celui mai mare salariu în plată existent la nivel național pentru fiecare funcție/post din această categorie de salariați;

o   Introducerea salarizării diferențiate, în funcție de tipul unității sanitare;

o   Introducerea acestei categorii de personal în Anexa nr. III din Legea nr. 284/2010, Familia ocupațională de funcții bugetare „Sănătate” și armonizarea salariilor cu funcțiile de conducere specifice.

 

-          Eliminarea discriminărilor salariale existente între asistentele medicale absolvente de postliceală și asistentele medicale absolvente de studii superioare prin intermediul echivalării salariale și a introducerii posibilității de echivalare a studiilor.

 

 

-     Modificarea Regulamentului de gărzi în sensul solicitat de Federația „Solidaritatea Sanitară”, incluzând plata adecvată și acordarea tuturor drepturilor salariale pentru medicii care fac gărzi.

 

În condițiile în care nu sunt soluționate revendicările majore, atât cele comune celor două organizații cât și cele specifice, luăm în considerare posibilitatea de a ne alătura grevei.

                                                                                                                                       

     Biroul de presă

lauff lautf laurf