Imprimare

Comunicat de presa:Miza luptei medicilor nu o constituie atat banii, cat ceea ce simbolizeaza ei: RESPECTUL

Solidaritatea de care dau dovadă medicii în cadrul PROTESTULUI  INTELIGENT dovedește faptul că în discuție nu sunt doar drepturile salariale, ci este ceva mai profund: RESPECTUL pe care-l merită de la societate.

A fi obligat să lucrezi 30 de ore continuu și echivalentul a aproape două norme într-o lună, fiind privat totodată de drepturile și protecția socială a statutului de salariat, înseamnă în primul rând o lipsă de considerație a statului și a societății față de această profesie. Un astfel de tratament nu are echivalent în nici un alt sector sau într-o altă țară, fiind în mod evident o enclavă de feudalism în plină democrație.

După trei ani de demersuri pentru eliminarea acestei forme de sclavie constatăm că situația medicilor și-a accentuat depărtarea de normalitate, la sporirea continuă a duratei muncii adăugându-se acuzarea doctorilor pentru efectele ei. Medicii aflați pe LISTA  SOLIDARITĂȚII sunt printre primii care arată guvernanților și politicienilor necesitatea unei schimbări de atitudine în privința modului în care sunt tratați, indicând decizia lor de-a acționa împreună pentru a câștiga respectul cuvenit.

Faptul că au început să semneze Petiția și medici români care lucrează în străinătate, menționând în comentarii că sunt dispuși să se întoarcă dacă situația se normalizează, indică importanța pe care o are RESPECTUL  MEDICULUI în societatea românească în întreaga ecuație, aflându-ne astfel în prezența unui posibil punct de inflexiune al migrației medicilor. Ratarea acestui moment nu va reprezenta doar o perpetuarea a indiferenței, ci și un semnal dat mai multor generații de medici, inclusiv celor în devenire, că singura speranță de normalitate pentru membrii acestei profesii o reprezintă doar Occidentul.

Biroul de presă

lauff lautf laurf