Imprimare

Comunicat de presa: Proteste pentru munca decenta si dialog social în sectorul sanitar

            Astăzi, 7.X.2014, începând cu ora 11.00, membrii Federației „Solidaritatea Sanitară” din România participă la mitingul organizat în Piața Victoriei, pentru susținerea revendicărilor înaintate Guvernului și Ministerului Sănătății și pentru modificarea Legii dialogului social.

            Protestul survine în contextul eșuării încercărilor noastre de dialog social eficient, exprimându-ne pe această cale nemulțumirea față de situația gravă în care se află salariații din Sănătate.

            Toate solicitările noastre sunt dublate de soluții eficiente la probleme identificate, propunerile făcând parte dintr-o amplă strategie de reformă pe care am înaintat-o Ministerului Sănătății. Înțelegem în felul acesta să nu ne rezumăm la a cere, indicând totodată măsurile concrete prin care cererile îndreptățite ale salariaților din Sănătate pot fi satisfăcute.

            Participarea la acest protest constituie un semnal de alarmă pe care-l tragem privind situația dezastruoasă în care se află sistemul sanitar, aceasta afectând atât salariații cât și pacienții. La numărul celor prezenți astăzi în stradă, în semn de avertisment pentru ceea ce poate urma, guvernanții trebuie să-i socotească și pe cei peste 30.000 de profesioniștii care au părăsit sistemul sanitar în ultimii ani pentru a lucra în străinătate.

În condițiile în care acțiunea de astăzi nu va avea rezultatul scontat vom continua protestele și în perioada următoare. Având în vedere situația negocierii/înregistrării contractului colectiv de muncă, respectiv faptul că sunt create condițiile legale pentru organizarea unei greve, luăm în considerare și posibilitatea declanșării unei astfel de acțiuni.

Lista completă a revendicărilor înaintate tuturor instituțiilor responsabile poate fi găsită aici:  http://www.solidaritatea-sanitara.ro/index.php/comunicate-de-presa/19054-comunicat-de-presa-revendicari-privind-munca-decenta-in-sanatate 

 

 

lauff lautf laurf