Imprimare

Comunicat de presa: Federatia „Solidaritatea Sanitara” solicita Guvernului sa se ocupe de adevaratele urgente ale tarii! OUG 13/2017 trebuie retrasa. Altele sunt urgentele!

Constatând eroarea făcută de Guvern prin promovarea OUG 13/2017, greșeala vizând atât conținutului acesteia cât și modalitatea de adoptare și de prezentare a ei către cetățeni, Federația „Solidaritatea Sanitară” solicită Guvernului retragerea acesteia și concentrarea pe adevăratele probleme ale cetățenilor!

 

            Considerăm că altele sunt urgențele țării, exemplele fiind suficient de multe:

 

Urgentă este corectarea greșelilor grosolane din legea 250/2016, făcută „pe genunchi”, fără respectarea principiilor de salarizare și normelor de tehnic legislativă!

Urgentă este situația tuturor  șefilor de secții din spitalele publice din țară, care își dau demisia deoarece au acum salariile mai mici decât subordonații lor! În situația asta se află marea majoritate a funcțiilor de conducere din spitalele publice.

Urgentă este situația muncitorilor din clinic, care au salariile mai mici decât cei din neclinic!

Urgentă este situația spitalelor publice, care nu au banii necesari pentru acoperirea salariilor angajaților și acordarea tratamentelor către pacienți!

Urgentă este elaborarea Regulamentului de sporuri, pentru a trece de la drepturilor salariale teoretice, acordate electoral dar existente doar pe hârtie, la concretizarea lor!

Urgentă este negocierea unui contract colectiv de muncă la nivel de sector sanitar, care să asigure cadrul normal de desfășurare a activităților!

Urgentă este elaborarea legii malpraxisului, pentru a clarifica drepturile și obligațiile personalului și ale pacienților!

Urgentă este modernizarea spitalelor din România!

Urgentă este reforma finanțării sistemului sanitar, pentru a asigura servicii de calitate pacienților!

Urgentă este depolitizarea conducerii spitalelor!

Urgente sunt multe alte măsuri, care au o importanță considerabil mai mare decât apărarea unor trepăduși politici!

 

Ținând cont de principiul specializării care guvernează activitatea organizațiilor sindicale este evident că decizia de a participa sau nu la protestele civice aparține fiecărui membru de sindicat. Considerăm însă că lipsa de dialog și atitudinea dictatorială de care dă dovadă Guvernul constituie motive întemeiate pentru proteste.

Biroul de presă

lauff lautf laurf