Federația „Solidaritatea Sanitară” din România continuă acțiunea de modernizare a activității sindicale prin implementarea unui nou proiect de sprijinire a șomerilor

Consecventă strategiei sale de sporire a sprijinului acordat a membrilor de sindicat și familiilor acestora , pe fondul problemelor create de criza economică și restructurarea sistemului, Federația „Solidaritatea Sanitară” din România lansează astăzi proiectul POS DRU Fii competent pe piața muncii! - Dezvoltarea competentelor profesionale pentru reintegrarea șomerilor in viața activă in județul Galați, desfășurat în parteneriat cu Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Galați, proiect cofinanțat din Fondul Social European.

Evenimentul are loc astăzi, 27.01.2011, începând cu ora 10.30, la Sala de conferințe a Parcului de Soft din Galați, în cadrul acestuia desfășurându-se dezbaterea cu tema Efectele crizei economice asupra locurilor de muncă. Soluţii pentru sprijinirea şomerilor în vederea reintegrării în muncă, organizată sub egida Centrului de Cercetare și Dezvoltare Socială „Solidaritatea”.

Este al treilea proiect de acest gen lansat de organizație în ultima perioadă, el făcând parte dintr-o lungă serie de proiecte născute din dorința de a moderniza activitatea sindicală, adăugându-i o altă dimensiune de implicare activă în societate. Desfășurarea acestor proiecte constituie totodată o demonstrare practică a competențelor de management și de cheltuire eficientă a banului public, făcând din organizație un partener social demn de încredere în stabilirea strategiilor specifice sectorului sanitar domeniului social precum și în implementarea acestora. Această acțiune este totodată parte a măsurilor de descentralizare a activității federației și sporire a inițiativelor locale orientate în funcție de nevoile concrete ale membrilor de sindicat.

Proiectele fac parte totodată din strategia de dezvoltare a unei  noi dimensiuni a parteneriatului social ce vizează implicarea organizațiilor sindicale în administrarea și cheltuirea eficientă a banului public, în interesul salariaților și al șomerilor, deschizând astfel posibilitatea unor discuții privind administrarea comună a fondurilor constituite prin contribuția salariaților și în sprijinul acestora, conform modelelor din Uniunea Europeană.

Acest gen de proiecte constituie rezultatul concret al unui schimb continuu de bune practici cu partenerii din U.E. desfășurat de-a lungul ultimilor 8 ani, ce include implicare activă a organizațiilor sindicale în absorbția fondurilor structurale, fiind dovada clară a integrării Federației „Solidaritatea Sanitară” din România în rândul organizațiilor sindicale ce participă activ la menținerea și întărirea modelului social european.

Informații suplimentare pot fi găsite pe site-ul proiectului, la adresahttp://cautmunca.ro/

Președinte,