Federatia „Solidaritatea Sanitară” din România se implică activ în ajutarea celor fără loc de muncă
Comunicat de presă:
Federatia „Solidaritatea Sanitară” din România se implică activ în ajutarea celor fără loc de muncă
Pe fondul problemelor create de criza economică, inclusiv al restructurărilor din sistemul sanitar, Federația „Solidaritatea Sanitară” din România se implică activ în sprijinirea foștilor salariați, a membrilor de familie ai sindicaliștilor și a tuturor categoriilor de șomeri, persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și persoanele inactive prin derularea proiectului FORMARE ŞI INFORMARE PENTRU PIAŢA MUNCII! - Dezvoltarea competenţelor esenţiale pentru integrare şi reintegrare în viaţa activă a şomerilor, persoanelor inactive şi persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă din judeţele Galaţi si Brăila.
Proiectul va fi lansat astazi, 20.01.2011 la Galați, sala de conferințe a hotelului Mercur, începând cu ora 10.00, în cadrul Conferinței de lansare desfășurându-se dezbaterea Efectele crizei economice asupra locurilor de muncă. Probleme și soluții, Partea I - Soluţii pentru sprijinirea angajatorilor în vederea menţinerii şi dezvoltării locurilor de muncă (partea a II-a, centrată pe problemele șomerilor, desfășurându-se în data de 26.01.2011).
În cadrul proiectului vor fi desfășurate următoarele activități:
- Un studiu privind tendințele și necesarul de competențe pe piața muncii, în cadrul căruia se va desfășura o cercetare privind problemele angajatorilor și alta centrată pe situația șomerilor.
- Linie verde pentru ocupare, punând la dispoziția persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă un serviciu complex de informare, consiliere și mediere pentru ocuparea unui loc de muncă
- Un site al proiectului ce va conține numeroase interfețe utile atât pentru angajatori cât și pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă.
- Cursuri de formare profesională stabilite în funcție de necesarul pieței muncii
- Activități de informare, consiliere și orientare profesională
Măsura face parte din strategia organizației de implicare activă în implementarea măsurilor de sprijin pentru cetățeni, devenind astfel un actor important pe piața muncii.
De asemenea, federația contribuie activ la absorbția fondurilor structurale și cheltuirea lor acolo unde este necesar, desfășurând activități cu un mare impact social.
În felul acesta Federația „Solidaritatea Sanitară” din România se numără printre puținele organizații sindicale care implementează măsuri concrete de contracarare a efectelor crizei asupra salariaților, contribuind totodată la relansarea economiei naționale prin absorbția fondurilor europene.
Președinte,
Rotilă Viorel