Imprimare

GREVA 31.05.2010

Comunicat de presa:
Greva noastră este ultimul apel la solidaritate socială adresat parlamentarilor
 
       Greva pe care membrii Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” o desfăşoară astăzi este un strigat de „Deşteaptă-te române!” pentru parlamentari, care sunt chemaţi să aprobe decesul oricărei forme de solidaritate socială în România prin intermediul pachetului de legi pe care Guvernul vrea să le promoveze prin asumarea răspunderii. Solicităm aleşilor noştri să facă dovada reprezentării celor care i-au ales şi să voteze împotriva reducerii salariilor cu 25%.
      Într-un sistem sanitar deja tarat de nenumărate lipsuri, în care strigătele de ajutor ale personalului, rămas într-un număr insuficient şi lipsit de resurse, se împletesc cu cele ale pacienţilor, măsura reducerii salariilor cu 25% va avea un efect dezastruos, aruncând sistemul sanitar într-o stare de degringoladă fără precedent.
     Diminuarea salariilor cu 25% va arunca o mare parte din personalul din sănătate sub pragul de sărăcie, crescând numărul salariaţilor din sistem aflaţi deja în situaţia de săraci salariaţi.
     Eşecul demersurilor noastre de apărare va conduce la forma ultimă de protest a salariaţilor din sănătate: plecarea din ţară.
 
       Preşedinte,
    Rotilă Viorel

lauff lautf laurf