Revendicările Federației din nou pe masa negocierilor

Revendicările Federației din nou pe masa negocierilor

Astăzi, 01.04.2010, reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară” din România, au avut o întâlnire, inițiată de CNS Cartel Alfa, cu Ministrul Sănătății Cseke Attila, în cadrul căreia au fost abordate revendicările federației,  revendicări formulate anterior. În cadrul întâlnirii au fost stabilite de comun acord următoarele puncte:

• constituirea unui grup de lucru, format din reprezentanții sindicatelor și ai Ministerului Sănătății, care se va întruni lunar; la prima întâlnire de acest gen, vor fi discutate problemele cu privire la aplicarea Legii unice a salarizării și problema tichetelor de sănătate, în acest cadru urmând a fi rezolvată problema acordării celui de-al 13-lea salariu și tichetelor de masă, pentru unitățile în care acestea încă n-au fost acordate;
  • s-a convenit desfășurarea unor întruniri regulate cu Ministrul Sănătății;
  • Ministrul Sănătății a confirmat faptul că nu intenționează să disponibilizeze personal medical, dar ar putea fi luate în considerare măsuri de disponibilizare a personalului TESA, urmând ca, acolo unde este cazul, situațiile și procedurile de disponibilizare să fie stabilite de comun acord cu organizațiile sindicatele.

Apreciem în mod pozitiv faptul că domnul ministru Cseke Attila a ajuns la concluzii identice cu punctele ce se regasesc în strategia Federației, intenționând să întreprindă măsuri efective pentru creșterea veniturilor la bugetul asigurărilor sociale de sănătate și conștientizând faptul că cea mai mare parte a problemelor din sistemul sanitar este datorată unui deficit sever de resurse.

Considerăm că acesta negociere constituie un prim rezultat al măsurilor de protest la care participă membrii Federației noastre și sperăm că toate revendicările vor fi soluționate în mod favorabil.

Preşedinte,